Drømmer du om bedre samspill med hesten din? 

Kjenner du deg igjen i dette?


Du klarer ikke å tolke hestens små signaler


Hestene har sine unike personligheter og møter oss ut fra hvem vi er, ulike, som mennesker fra dag til dag. Hvor godt du forstår hesten din utgjør også hvordan relasjon dere har. 

Du vil møte hesten med motivasjon istedenfor tvang


Hvordan du møter hesten din - gjennom å mestre pusteteknikker, bruk av blikket og jording - skaper en mer empatisk og ektefølt relasjon.

Du ønsker å bli en sentrert og stødig rytter


Gjennom å trene på sentrering og kroppsbevisst kan jeg garantere at du vil se resultater i samspill med hesten!

Du er ikke alene ...

 

Mange ryttere har kommet til meg med frustrasjoner og tenkt at det er så vanskelig å finne samspillet de ser for seg, at det krever år med trening. Det trenger ikke å være sånn! Gjennom å endre holdning til hesten din i måten du forstår den på - og bli bevisst din egen rolle og personlighet, kan relasjonen forbedres. Hesten vil være trygg og motivert med deg!

 

Dette kurset vil jeg investere i!

Forestill deg at ...


hesten føler seg sett og forstått av deg 


Å ikke bli forstått er som å bli forlatt, det oppstår en avstand. Forståelse er nøkkelen til nærhet og avspenning. Her får du fordypning i språket for samspill!

relasjonen til hesten er basert på glede, empati og trygghet!


Gjennom å få nye perspektiver, bruke visualisering og affirmasjoner får du støtte og motivasjon til å føle deg både tilfreds og trygg med din ryttervei!

du blir bevisst på deg selv og kan innvirke med letthet


Gjennom kurset oppnår du økt kroppsbevissthet og dermed bedre holdning og sits!

Hva tidligere elever og kunder sier

Lina Kristine


 

Ragnhild er en rettferdig rytter og jobber med hesten på hestens premisser.

Ragnhild ser hesten og hvordan rytter kan forbedre sin bevegelse, sits og ridning ut fra hvordan hesten beveger seg. Dette er grunnen til at jeg sendte en stiv og ubalansert hest i trening hos Ragnhild. 

Hestens bevegelser og humør forandret seg veldig etter oppholdet.

Silje Birgitte Segrem Grue


 

Jeg opplevde å bli mer bevisst på min innvirkning både på meg selv og på hesten. Jeg lærte å være oppmerksom på når jeg trenger å sentrere meg. Dette har jeg tatt ut i den hektiske hverdagen, og nå kjenner jeg når jeg trenger å stoppe opp og ta et dypt pust og komme i kontakt med meg selv igjen.  

Ved å utforske pusten og sentrering har det åpnet tankegangen min, det igjen har gjort meg mer åpen og nysgjerrig for andre perspektiver å gjøre og tenke på i livet generelt.

Astrid Listad Sveinsen


Undervisningen i sentrert ridning gav grunnlaget for hvordan jeg tenker, rir og oppfører meg rundt hesten. Jeg har tatt med meg tankegangen om å gi små signaler og "spørre pent" før man gir større signaler. 

Derfor har det i noen situasjoner krasjet litt når jeg har ridd for andre instruktører og fått beskjeder som "å sparke til" eller "dra godt i tøylene".

Rideøktene i CR  starter med å komme i kontakt med hesten, f.x ved å gi lange tøyler og små signaler med setet og blikket. Merker da ofte at hesten responderer godt resten av økta. Pusten har også vært en viktig faktor, spesielt for å kjenne etter hvordan egen kropp fungerer. 

Har merket at hos andre instruktører får man beskjed om å dra i tøylene for å roe ned/ta ned en hest, mens jeg i sentrert ridning har fått beskjed om å puste ut/dypt for å roe ned.

 Sentrert hesteliv 


Dette kurset tar deg fra å følge tilfeldige tips og unyanserte drømmer, til å følge et 5-ukers system hvor du får konkrete øvelser, en medlemsgruppe å sparre med, live veiledning og støtte til å øve inn teknikker for bedre kroppsbevissthet. 

Undervisningen er laget både som videoundervisning og med skriftlige øvelser, av rytterveileder og terapeut med lang erfaring i oppmerksomhetstrening. Med inspirasjon fra den beste litteraturen innen empatisk ridning og hestetrening, kombinert med en god forståelse for følelser og mestring av disse for både hest og menneske er dette kurset for det dedikerte hestemennesket!

Rytterfølelse er et vidt og spennende konsept. Tilstedeværelse er en kunst, som kan øves opp. 

Hesten vil takke deg!

Dette får du 


 

- Et modulbasert onlinekurs hvor du steg for steg blir bevisst pusten, blikket, jording, mindset og vår tilstedeværelse med hesten. Dette vil bidra til din personlige vekst som rytter og medmenneske!

- Alle modulene har ulike visualiseringsøvelser og affirmasjoner som du kan skrive ut som inspirasjon. Disse kan brukes i forkant som oppvarming, og utforskes mens du er med hesten. 

- Liveveiledninger i Facebook-gruppen av rytterveileder Ragnhild og et miljø med flere som jobber med samme mindset.

-Takknemlighetslogg / treningsdagbok med fokusområdene.

- Tilgang til undervisningen og alt innhold et helt år!

Dette vil jeg ha!

Dette er noe av det du vil lære om...


Essensen av hvordan og hvorfor åndedragene våre er viktige for balanse og tilstedeværelse. Det er ikke så lett å være bevisst på egne pustemønstre, vi puster jo bare...? Bedre pusteverktøy vil ta deg videre i samspillet med hesten. Økt tilstedeværelse og bedre rytterfølelse er noen av gevinstene.

 

Måten vi bruker blikket vårt, gjør noe med holdningen vår. Hele hodet påvirkes også av hvordan vi bruker øynene - det gjør noe med hele balansen og samspillet.
 
Med myke øyne gjennom et åpent blikk får du et bredere perspektiv på ridningen som kan skape mer helhet. 


Et åpent blikk er en livsfilosofi og en måte å være nysgjerrig på "noe mer".

 

Gjennom økt bevissthet om sjenklene dine og hvordan du skal bruke føttene din vil det øke din stabilitet.

Du vil føle deg tryggere og mer jordet med hesten.

En god bakkekontakt er utgangspunktet for å være stødig i svevet. Opplevelsen av å være jordet og forankret blir også en mental opplevelse av trygghet sammen med hesten.

Samspill basert på empati og mestring!


Hvordan ville du følt deg hvis måten du oppfattet samspill på, ikke var det samme som hesten opplevde som samspill? Mange hester mangler i dag språk for å uttrykke når samspillet føles gjensidig. Mange hester opplever faktisk ikke samspill, men hjelpesløshet under rytter. Det kan vi sammen gjøre noe med, gjennom å ri med en holdning basert på empati og mestring - for begge parter!

Min drøm er at gjennom tilstedeværelse, mjukt blikk og med hjertet i handa - kan vi skape et bedre liv for hestene som vi elsker - og oppleve et ekte samspill basert på tillit, tilstedeværelse og rytterfølelse.

Hva mer får du i kurset?


Vennskap og noen å dele refleksjoner med!


Fellesskap skaper vi i Facebookgruppa vår der vi møter likesinnede, deler gleder og sorger, og gjør hverandre gode! Det er også her det vil bli Live-veiledning.

Personlig vekst som rytter


Vi kaller det personlig vekst i steden for utvikling, for gjennom kurset skal vi faktisk jobbe med å gi slipp - og vokse, uten å tvinge noe frem.

We don´t chase, we attract!

Inspirasjonsnotater


Gjennom kurset får du påminnelser og inspirasjonsnotater. De som ønsker kan være med på en takknemlighetschallenge!

the winner takes it all...


Du får verktøy som også er hjelpsomme for resten av livet


Kroppsbevissthet og ei god holdning trenger du til det meste i livet! Det kan faktisk øke livsmestring!

Du får yogaøvelser for ryttere


Enkle øvelser for smidighet i hofter, skuldre og nakke. Ikke minst for en sterkere kjerne!

Du blir en sentrert rytter!

Du er der du er!


Du kan ta kurset i ditt tempo, på ditt sted. Kurset fungerer supert på mobilen. Du slipper å forholde deg til klokkeslett, og har instruksjonen lett tilgjengelig.

Er du klar til å ta samspillet til et nytt nivå?


Det meste blir lettere når vi gjør det sammen, har en felles retning - og noen konkrete verktøy å ha fokus på uke for uke!

Invester i deg selv, din helse og dine relasjoner


På innsiden av kurset får du lære om helsefordelene ved å være mer oppmerksom i øyeblikket, tilstede i kroppen, bruke pusten rett - og ha en positiv holdning til deg selv, hesten og omgivelsene.

Det er også en modul som handler om selvfølelse og selvbilde, fordi det påvirker vår trygghet sammen med hesten. Hesten følger en trygg leder, selvfølelsen din påvirker også din trygghet.

 

Gjennom å bli mer oppmerksom ditt kroppsspråk, hvordan du kommuniserer og fremstår, vil relasjonene også til mennesker rundt deg forbedres.


Vi bruker mange tusen kroner på hesten hver måned, samtidig er vi alt for dårlige til å investere i oss selv. Bruk 1 månedsbudsjett for hesten din, til å investere i deg selv.

Hesten din vil takke deg! 

Kurspris

6.300,-

  • 5 undervisningsmoduler
  • Ta det i ditt tempo - der du er!
  • Møt likesinnede i hele Norge!
  • Få verktøy som er nyttige også til skole- og arbeidsliv!
  • Du investerer i HELSA DI, den er verd det!
  • Du får støtte til å holde fokus som også hjelper deg til personlig vekst for flere relasjoner enn med hesten!
Jeg vil investere nå og få tilgang straks kurset lanseres!

Hva er forskjellen fra annen undervisning? 


«Det jeg liker med Ragnhilds måte å undervise på kontra de vanlige, er at  man tar seg tid og har mer ro. Man lytter til hesten, og ser etter de små signalene hestene bruker. Det gjør igjen at man får en bedre forståelse for hvorfor ulike hendelser skjer, forståelse av personlighet og bedre samspill. Man lærer seg å bruke pusten både for sin egen del, og hesten sin del. Det syns jeg hjelper veldig! Før tenkte jeg ikke på det i det hele tatt. 

Selv om jeg er veldig for at hestene skal stå i ro når man holder på, så syns jeg det med at hestene skal ha mulighet til å si i fra og velge også er bra… Det å tolke språket deres.

 Det jeg har sett er at når man får en bedre forståelse av hesten og hvem den er, så får man ting bedre og enklere til, enn om man skal følge et firkantet system som ikke bygger på hva hesten egentlig trenger. Det blir kjedelige oppgaver og mer tvang enn samspill. Ragnhild er veldig flink til å lese hestene og hvilke behov de også har. 

Ragnhild har evne til å se rytteren og hesten sin kropp både hver for seg og i lag. Hun stoler på hestene, og tør å slappe av, det er som om hun takler å miste kontrollen eller følelsen av kontroll. For eksempel det å ikke holde i tøylene på en hest som løper. Min kropp klarer ikke å slappe av uten å ha en følelse av kontroll». - Sofie Wiik Westberg

Vanlige spørsmål & svar 

Flere betrakninger om samspill


«Jeg som mange andre har vokst opp med en drøm om å være hestejente og ha en hest å fylle hverdagene med. Nå er jeg voksen med hele 13 år med hest og kunnskap bak meg. Jeg innser at den jenta jeg var når jeg startet med hest er der enda, bare med litt mer visdom og kunnskap i hjerte og sjel. 

Jeg har lært og erfart at når du kommer til hesten i møte med den, skal du ønske den velkommen og være tilstede med deg selv og hesten. Da oppleves en tillit og tilstedeværelse tilbake slik jeg møter den; en trygghet mellom meg og hesten. 

Jeg har lagt merke til store forskjeller fra da jeg var hos Ragnhild og holdt på med hester som stod i en nydelig stor flokk, til å komme til en rideskole. 

Det jeg la merke til med hesten jeg hadde hos Ragnhild var måten hesten så på meg allerede første gangen vi møttes. Det var nysgjerrige øyne, og et kroppsspråk som viste interesse for meg og ønsket meg velkommen til henne. Det var som om hun visste at jeg var tilstede når jeg ønsket henne velkommen inn til meg. Derfra hadde vi et grunnlag for å skape gjensidig tillit. Redselen jeg hadde fra tidligere erfaringer ble borte.  Med hesten ble jeg også tryggere uten masse ekstra utstyr enn med..». 

Tidligere rytter på Stall Raggalita - Maya Helen Grønås

Bli med!

Jeg blir både ydmyk og veldig glad hvis du vil være med i sentrert-gjengen!

Sammen kan vi forbedre hestevelferden og skape en forandring basert på empati, ro og ekte hesteglede!

Sett meg på venteliste!