Samspill mellom hest og menneske for økt tilstedeværelse og rytterfølelse

Rideinstruktør, yogaentusiast og terapeut -     hva blir det? 


Jeg heter Ragnhild og er kurset via organisasjonen Centered riding, innen Feldenkrais og yoga/mindfulness og er kroppsorientert relasjonsterapeut (miljøterapeut og familieterapeut av utdanning).

Både i praksis og teori er jeg opptatt av mennesket som helhet med kropp og sanser som bør utforskes for å maxe potensialet for samspill. Gjennom å ha dybdeforståelse for følelser, har jeg mange gode tips til å bygge gode relasjoner -

gjennom å forstå, vise kjærlighet og være tilstede her og nå.

Som terapeut har jeg brukt 6 år av livet på å studere hvordan kommunikasjon påvirker oss, hvordan vi er tilstede i hverandre sine følelser, både mellom oss mennesker og mellom dyrene. Jeg vil dele noe av det viktigste jeg har lært med hestefolk! Vi er del av hverandre sine nervesystemer, også hestens - i aller største grad.

Jeg er (Medi)Yogainstruktør, her forenes kropp og sinn til et hele. Jeg skulle ønske at hesteNorge var preget av ryttere som var tilstede og bevisste i sin egen kropp, da hadde det vært mye færre misforståelser og tårer der ute ;-) Derfor har jeg laget kurset og undervisning om dette.

Noe av det viktigste jeg har jobbet med i relasjonen med hesten:

  • Jeg har gjennom de siste 10 årene brukt pusten som et verktøy for bedre samspill og bedre rytterfølelsen. Dette er også grunnlaget i sentrert ridning.
  • Jording eller grounding som en fantastisk måte å koble seg på dyr og natur med. 
  • Mentaltrening og empati for å utvikle et sunnere hestehold fylt av glede og motivasjon!
  • God balanse er superviktig når vi holder på med et levende og vennlig dyr som hesten jo er.
 

Drømmer du om bedre samspill og forståelse mellom deg og hesten?!


Ønsker du å kunne lese hestens kroppsspråk?


Gjennom å utforske hvem du er i relasjon med hesten, gjennom å bli bedre kjent med deg selv og kroppen din - vil du etterhvert utvikle evnen til å lese hesten også!

Lyst å bygge relasjonen til hesten basert på glede, empati og trygghet?


 Skap en relasjon som føles rett - basert på empati og kjærlighet istedenfor tvang og innlært hjelpesløshet.  Når vi lar hestene vise oss hvem de virkelig er, får vi en større mulighet til kommunikasjon!

Ønsker du å forbedre rytterfølelse og kroppsbevissthet?


Vi jobber helt konkret med holdning, sits, pust og jording for stødighet og balanse, både fra bakken og fra hesteryggen. Jeg lærer deg magiske knep!

Tilbakemelding fra elev

«Jeg opplevde å bli mer bevisst på min innvirkning både på meg selv og på hesten. Jeg lærte å være oppmerksom på når jeg trenger å sentrere meg. Dette har jeg tatt ut i den hektiske hverdagen, og nå kjenner jeg når jeg trenger å stoppe opp og ta et dypt pust og komme i kontakt med meg selv igjen»

 

 «Ved å utforske pusten og sentrering har det åpnet tankegangen min, det igjen har gjort meg mer åpen og nysgjerrig for andre perspektiver å gjøre og tenke på i livet generelt».

Silje Birgitte Segrem Grue. 

Har du lyst å få mail og brev fra meg som kan bidra til bedre samspill med hesten din?

Du får også oppdatering på kurs som avholdes både digitalt og lokalt.

Vær den første til å få vite når jeg inviterer til essensiell læring!

Ved å registrere deg vil du motta tilbud på kurs, produkter og andre relevante tjenester. Du vil kunne melde deg av når som helst.

Trygghet og tillit


«Jeg som mange andre har vokst opp med en drøm om å være hestejente og ha en hest å fylle hverdagene med. Nå er jeg voksen med hele 13 år med hest og kunnskap bak meg. Jeg innser at den jenta jeg var når jeg startet med hest er der enda, bare med litt mer visdom og kunnskap i hjerte og sjel. 

Jeg har lært og erfart at når du kommer til hesten i møte med den, skal du ønske den velkommen og være tilstede med deg selv og hesten. Da oppleves en tillit og tilstedeværelse tilbake slik jeg møter den; en trygghet mellom meg og hesten. 

Jeg har lagt merke til store forskjeller fra da jeg var hos Ragnhild og holdt på med hester som stod i en nydelig stor flokk, til å komme til en rideskole. 

Det jeg la merke til med hesten jeg hadde hos Ragnhild var måten hesten så på meg allerede første gangen vi møttes. Det var nysgjerrige øyne, og et kroppsspråk som viste interesse for meg og ønsket meg velkommen til henne. Det var som om hun visste at jeg var tilstede når jeg ønsket henne velkommen inn til meg. Derfra hadde vi et grunnlag for å skape gjensidig tillit. Redselen jeg hadde fra tidligere erfaringer ble borte.  Med hesten ble jeg også tryggere uten masse ekstra utstyr enn med..». 

Tidligere rytter på Stall Raggalita - Maya Helen Grønås

Tilbakemelding fra en hestemamma


«Jeg har hatt mine to hester hos Ragnhild i 2 måneder for trening og samspill mellom hestene og oss som familie. Jeg som mor, har ingen eller svært lite erfaring med hest fra før, mens jentene mine (11 og 14 år) har noe. Før oppholdet ble de lite brukt pga. at de «bruste frem» og hørte ikke etter. Både jeg og barna var skeptiske til å ta de ut av gjerdet, for vi ante ikke hva som ville møte oss på tur. Etter oppholdet hos Ragnhild er det store endringer på hestene. For det første har de blitt lettere i kroppen. Nå kan jentene mine ri på tur alene, og hestene lystrer oss mye, mye bedre. De er blitt tryggere på å møte nye utfordringer, f.eks. det å gå på fremmende plasser, samt trafikk og skumle gjenstander som kan dukke opp overalt. Døtrene mine var noe demotiverte med hestene før hestene dro til Ragnhild, og jentene kom på ukeskurs. Hesteholdet var ikke så «rosenrødt» som de trodde. Etter hjemkomst har dette også endret seg til det positive. Veterinærene vi bruker merker også forskjell, da hestene er roligere og har mere tålmodighet.»

- Gunhild Stenberg, Lyngen.